22 april 2022

Samenwerking Kindcentrum Opmeer-Spanbroek nu officieel van start

Feestelijke aftrap
Het is eindelijk zover: het ontwerpen van het nieuwe kindcentrum Opmeer-Spanbroek is van start gegaan.
Maar liefst zeven organisaties zullen het kindcentrum samen gaan vormen: SKO West-Friesland, ALLURE,
Kinderopvang Berend Botje, gemeente Opmeer, de Westfriese Bibliotheken, Stichting Muziek Opmeer
en GGD Hollands Noorden. Afgelopen woensdagmiddag kwamen alle medewerkers van deze organisaties samen op de nieuwe locatie om dit bijzondere moment met elkaar te vieren.

Wethouder Robert Tesselaar heette alle betrokkenen van harte welkom en schetste het belang van de ontwikkeling van kindcentra in onze gemeente. De projectleider legde het proces van de komende
maanden uit en er was een meet & greet met het architectenbureau: Atelier PRO. De middag werd afgesloten met een feestelijk toost op de start van de ontwerpfase.

Zeven organisaties samen één
Naast de basisscholen ’t Ruimteschip, St. Bonifatiusschool en OBS De Akker, met gezamenlijk ruim 500 leerlingen, wordt er in het nieuwe kindcentrum ruimte gecreëerd voor kinderopvang, muziekonderwijs, een gymzaal, een bibliotheek en voor gemeentelijke gezondheidsdiensten. De ruimtes moeten aan alle wensen en eisen voor deze medewerkers en kinderen voldoen, dus gaan de organisaties ook sámen aan de slag met het ontwerp. Zo krijgt elke organisatie straks een eigen plek binnen het gebouw, rondom een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte.
Er wordt gestreefd naar een plek waar, in loop der tijd steeds meer kan worden samengewerkt, om in de behoefte van kinderen en ouders te voorzien.

Ontwerpteam en locatie
Atelier PRO, Bureau Broersma en Bureau Bouwfysica zullen zich als het ontwerpteam, samen met een aantal medewerkers van elke organisatie over het ontwerp buigen. De visie van Atelier PRO kenmerkt zich door een goede balans tussen het ontwerp en de omgeving, de gebruikersbehoefte en een toekomstbestendig karakter.
Hoe het gebouw er uit gaat zien, dat weten we nu nog niet. De presentatie van het architectenbureau liet wel andere vraagstukken en het ontwerp dat daar het antwoord op was zien. Dit geeft de organisaties als vertrekpunt een mooi beeld van de stijl van Atelier PRO en de mogelijkheden voor het kindcentrum Opmeer-Spanbroek.

Het nieuwe gebouw wordt gerealiseerd op de huidige locatie van de St. Bonifatiusschool, aangevuld met het trapveld aan de Wuiver. Ook aan de verkeersstroom rondom de locatie zal het team gaan werken.

Meer nieuws?
Nieuws over dit kindcentrum zal met regelmaat via perspersberichten en inloopmomenten gedeeld worden aan alle belanghebbenden, medewerkers, kinderen, ouders, omwonenden en geïnteresseerden. Het nieuws wordt gedeeld op de website van de gemeente en binnenkort ook op onze eigen, nieuwe website:

www.kindcentrumspanbroek.nl

Meer nieuws

16 mei 2022

Eerste bewonersinformatieavond Kindcentrum Opmeer-Spanbroek

De eerste bewonersinformatieavondMaandagavond stond in het teken van het informeren van de directe buren en de Dorpsraad over de nieuwbouwplannen. We hebben een groot deel van de bewoners mogen ontvangen in de St. Bonifatiusschool. Bij binnenkomst heerste een ontspannen sfeer en veelal hoorde wij ‘Wij zijn enorm nieuwsgierig naar de plannen’. Handen schuddend zijn wij... Lees meer »

Lees verder
17 mei 2023

Voortgangsbericht mei 2023

Voorgeschiedenis en Gebouwontwerp. Na de aftrap in mei vorig jaar zijn de deelnemende organisaties in het nieuwe Kindcentrum Opmeer- Spanbroek aan de slag gegaan om te werken aan het ontwerp van het gebouw. In de afgelopen periode is veel overleg geweest over het beste gebouwontwerp en dan met name aan de binnenkant. Daarover zijn de... Lees meer »

Lees verder